sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Keittiöoppeja

Olen kovasti tykästynyt valkoiseen pizzaan, jonka reseptin jaoin teille pari vuotta sitten täällä. Kun näin Kodin Kuvalehdessä valkoisen pizzan reseptin vähän erilaisilla täytteillä, halusin heti kokeilla. Siinä pizza päällystettiin paahdetulla punasipulilla, parmankinkulla ja lehtikaalilla. Hyvä yhdistelmä!


Valkoinen lehtikaali-kinkkupizza

Pohjaan käytin vanhaa hyväksi havaittua reseptiä, joka löytyy täältä.

Täyte
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
2 lehteä lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
120 g ranskankermaa
1 dl siemeniä (esim. salaattisiemeniä, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
1 pkt ilmakuivattua kinkkua

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita niiden joukkoon kulhossa öljy ja suola. Levitä kaulitulle pizzataikinalle ranskankerma sekä sipuliseos. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja kierittele palat oliiviöljyssä. Nosta pizza uunista ja asettele  päälle ilmakuivattu kinkku, lehtikaalin palaset ja siemenet. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Kokeilin viime viikonloppuna myös toista uutta reseptiä, Kotilieden mango-kanelitorttua, jonka herkullisen kuuloinen resepti on hihkunut huomiota itselleen reseptikansiostani jo pari vuotta. Itse resepti löytyy täältä ja tarjosin sitä muutamalle työkaverille, jotka kävivät luonani kylässä.


Tykkään marenkipäällysteisistä kakuista, mutta haasteena niissä on se, että kakkua ei voi tehdä edellisenä päivänä. Tämän kanssa tein niin, että tein pohjan ja vaniljakreemin edellisenä päivänä ja ennen tarjoilua pilkoin mangon ja paahdoin marengin. Toimi ihan hyvin!

Tämä kakku kyllä muuten opetti paljon asioita... Ohjeessa käskettiin kaulita taikina, mikä tuntui liian hankalalta, joten oikaisin painelemalla taikinan käsin vuokaan sillä seurauksella, että valmista kakkua oli  vaikea saada irti kakkuvuoasta. Hups!

Lisäksi käytin tuoretta mangoa, mikä ei myöskään ollut ihan loppuun asti harkittu juttu, sillä kaupasta ostettavat mangot ovat yleensä raakoja. Suosittelen siis käyttämään säilykemangoa, joka ainakin on pehmeää ja mehukasta. Itse laitoin kakkuun myös tuoretta ananasta kun havaitsin mango-idean olleen huono. Ananas toimi myös hyvin.

Kolmas oppi on luottaa jatkossakin vaistooni. Mietin nimittäin vaniljakreemiä tehdessäni miksi upean runsas vaniljan maku peitetään kanelilla. Tein silti ohjeen mukaan, mutta epäilen, että kakku olisi parempi jos kanelin jättäisi pois. Uskon, että vaniljan maku sopisi hyvin marenkiin ja mangoon. Täytyy joku kerta kokeilla!

Kokonaisuus oli näistä opeista huolimatta herkullinen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!