keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Makea kesäherkku

Minulla oli muutamia ystäviä kylässä viikko sitten ja tarjoiluja suunnitellessani jouduin hetken aikaa pohtimaan minkä jälkiruoan meille kehittäisin. Jälkkärin piti nimittäin olla helppo ja nopea tehdä, sillä olin päivän töissä ja edellisen päivän muissa kiireissä. Reseptikokoelmastani löysin tähän tarkoitukseen sopivan reseptin: tarjoilin vierailleni jälkiruoaksi Valion ohjeella tehtyä marenkikakkua.


Ostin marenkilevyt valmiina läheisestä K-kaupasta ja näillä täytteillä kakusta tuli todella herkullinen. Tuoreita kotimaisia vadelmia ei vielä ollut saatavilla, joten käytin pakastettuja vadelmia. Kun ne käytti hieman kohmeisina, ne eivät olleet vielä ehtineet lössähtää ja vettyä.

Marenkikakku

2 marenkilevyä
täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g Valio Viola-mangotuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 banaani
puolikkaan limen mehu
3 dl tuoreita vadelmia
koristeluun mintun lehtiä

Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi vatkaimella. Mausta sokereilla. Viipaloi banaani ja purista päälle limen mehua, jotta viipaleet eivät tummu. Lusikoi marenkipohjalle puolet tuorejuustoseoksesta. Ripottele päälle banaaniviipaleet ja puolet vadelmista. Nosta toinen marenkilevy päälle. Lusikoi pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele vadelmilla ja mintunlehdillä.

2 kommenttia:

  1. Ihana, suloinen kakku!

    Anne, entinen munkkalainen ja paluusta unelmoiva

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!