keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulukoristelaatikoiden purkaminen aloitetttu!

Aloitin virallisesti joulun vieton maanantain vastaisena yönä, jolloin kyllästyin kieriskelemään sängyssä unta vailla eikä kirjan lukeminenkaan innostanut. Kävin siis purkamaan  joulukoristelaatikoita, jotka olin nostanut makuuhuoneen lattialle odottamaan ensimmäistä adventtia. Sinne asti ei siis päästy ennen kuin houkutus kävi liian suureksi, mutta ei se mitään. En varmasti silti kyllästy jouluun ennen aikojaan. Maanantaina oli ihana tulla illalla töistä kotiin ja nähdä ensimmäisenä höyheniset enkelin siivet eteisen seinällä.

Myös joulun makunautinnot on jo aloitettu! Bongasin Kotivinkin joululehdestä suosituksen Torres Floralis -jälkiruokaviinista, jota kuvailtiin niin kutsuvilla sanoilla, että sitä oli pakko käydä hakemassa itselle kotiin. Pidän jälkiruokaviineistä, mutta juon niitä sen verran harvoin, etten ole oikeastaan oppinut tunnistamaan eri laatuja. Siten en ole niitä juuri ostanutkaan, kun en ole tiennyt mitä ostaa. Madeira-viinit ja portviinit tietysti tunnistan, mutta ne ovat makuuni hieman liian tunkkaisia. Tämä suklaisten herkkujen ja omenaisten jälkiruokien kaveri oli nappiostos! Maku on juuri sopivan täyteläinen ja makea olematta kuitenkaan liian vahva. Ja hintakin on puolelta litralta inhimilliset 10,49 €.

Tätä herkkua oli mukava naukkailla yhtenä iltana viime viikolla, kun kävin läpi ison pinon erilaisia reseptejä. Suunnittelin tarjoiluja useampaan joulukuun tapahtumaan ja aikaa siinä kului tovi jos toinenkin, kun kävin läpi erilaisia tarjoiluideoita. Kirjoittelen niistä lisää sitä mukaan kun toteutan niitä käytännössä.

Yhtä uutta reseptiä kokeilin jo sunnuntaina, nimittäin Hulin mehevää vanilja-suklaakuivakakkua. Joulun lähestyessä innostun joka vuosi tekemään kuivakakkuja (eikä vähiten siksi, että niiden taikina on vaan niin herkullista) ja tykkään syödäkin niitä teen kanssa. En kyllä ymmärrä miksi yhdistän kuivakakut jouluun. Se liittynee taas mieltymykseeni maustekakkuihin. Nyt päätin kuitenkin kokeilla tätä suklaakuivakakkua, kun Huli niin sitä kehui. Ja hyväähän siitä tulikin! Mehevää ja herkullista. Lisäsin itse vielä ohjeeseen (joka siis löytyy tuolta linkin takaa Hulin blogista) suklaarouhetta sekä kaapista löytyneen pussinpohjallisen mariannerouhetta. Heitin sekaan myös piparkakkumaustetta, maustekakuista kun tykkään, mutta se oli ihan turhaa, sillä kakku maistui niin mehevästi suklaalle, että se peitti kevyesti alleen teelusikallisen piparkakkumaustetta. Suklaarouhe oli kyllä oiva lisä reseptiin.


Tässä kakussa oli muuten mukavaa se, että sen pohja ei pullistunut paiston aikana! En tiedä miksi, mutta joissain kuivakakuissa kakun pohja nousee niin, että se näyttää höntiltä kun kakku asetetaan tarjolle oikein päin. Tässä pohja pysyi kauniin tasaisena.

Kaipaatteko uusia ravintolavinkkejä Helsinkiin? Krunikassa on oiva italialainen ravintola Rodolfo, joka on  siskoni lempparipaikka. Jostain syystä olen itse käynyt siellä ehkä kaksi kertaa elämäni aikana, mikä on todella hassua ottaen huomioon kuinka hyvää ruokaa siellä on. Talon valkosipulileipä on taivaallista ja kaikki muukin on hyvää. Söin (ahmin) alkuruoaksi suussa sulavaa tomaatti-puhvelinmaitojuustosalaattia ja pääruoaksi valitsin tortellini al realpini eli jauhelihatäytteisiä pastarenkaita ja pekonia sinihomejuusto-kermakastikkeessa. Pasta-annos oli valtaisa, mutta sain ilokseni loput mukaan kotin. :) Käykää kokeilemassa!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet onnistuneesti muokannut reseptiä! :) Mulla jälkkäriviinit ovat tosi uusi tuttavuus. Ihastuin niihin vähän aikaa sitten kovasti, ja nappaan kyllä tämän Torresin nimen talteen. Tätä voisi hyvin tarjoilla vaikkapa jouluna. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Totta, tuo Torres toimii varmasti loistavasti jouluna. Herkullisia hetkiä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!