lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hurja synttäriviikonloppu

Viime viikonloppu oli lähes yhtäjaksoista ihanaa juhlaa, joka sunnuntaina huipentui äidin puolen sukulaisten vierailuun. Suolaisiksi paloiksi tarjoilin porokinkkupiirakkaa ja punajuurihomejuustopiirakkaa. Makeissa herkuissa sain korvaamatonta apua siskoltani, joka teki korvapuusteja ja mielettömän herkullisen täytekakun.


En yleensä ole ollut kovin suuri täytekakkufani, mutta tämä oli todella maukas kakku. Välissä oli omatekemääni karviaismansikkahilloa ja päällä vadelmia, pensasmustikoita ja suklaakoristeita. Kiitos S!

Itse panostin mangojuustokakkuun, jota olen tehnyt aikaisemminkin ja havainnut hyväksi. (Täytekakkua en ole tehnyt yläasteen kotitaloustuntien jälkeen!) Tämäkin keräsi paljon kehuja ja lupasin jakaa reseptin täällä.

Aurinkoinen juustokakku

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
2 munaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1 sitruunan mehu
3 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä

Mangokerros:
2 prk (á 125 g) vauvan mangohedelmäsosetta
4 liivatelehteä
1 dl vettä
2 rkl sokeria

Hienonna keksit esim. kaulimen tai veitsen avulla tai monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksien joukkoon. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa saksilla ulkopuolelle jäävä paperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka viileään.

Laite täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Nostele munavahto juustoseoksen joukkoon.

Purista sitruunan mehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatteet vedestä ja sulata kuumaan sitruunamehuun. Kaada neste täytteen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä viileässä vähintään pari tuntia.

Kun juustotäyte on tarpeeksi hyytynyt (pinta on kiinteä), voit tehdä mangokerroksen. Laita mangokerroksen liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata kuumaan sokeriliemeen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana hedelmäsoseseen. Kaada mangotäyte vuokaan tuorejuustokerroksen päälle.

Anna kakun hyytyä viileässä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Koristele mieleiseksesi esimerkiksi appelsiiniviipaleilla.

Kotini on viime päivinä ollut myös hyvin kukitettu, sillä sain viime viikolla ruusuja, kolibrikukkia ja tulppaaneja. Ihanaa! Kukkia ei voi ikinä olla liikaa. :)



1 kommentti:

  1. kauniita kukkia kauniille naiselle! Kiva, että synttärit sujuneet onnistuneesti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!